At bade din hund

Alle hunde har brug for at komme i bad fra tid til anden, og nogle har mere brug for det end andre. For nogle hunde kan det være noget af en dramatisk oplevelse at komme i bad. For andre kan det være ren afslapning og rart. Det kan også være ret stressende for dig, så her får du en række gode råd til, hvordan du gør badesituationen så rar som muligt for både dig og din hund.

Hvornår bør min hund komme i bad?

Hunde elsker at rulle rundt på gulvet og i mudder. Det er en del af deres natur, og i modsætning til katte er de ikke lige så godt udstyret til at rengøre sig selv. Derfor har de brug for at komme i bad fra tid til anden, så de altid er rene og dufter godt.

Det er dog også vigtigt ikke at bade din hund alt for tit. Dens hud producerer sin egen olie og fedt, hvilket holder både hud og pels sunde. Et bad er med til at fjerne disse olier og fedtstoffer, og for meget rengøring kan give din hund tør hud.

Vi anbefaler, at du bader din hund højst én gang om måneden, og du skal sørge for at bruge en særlig hundeshampoo, idet shampoo til mennesker kan være skadelig for hunden. Det holder din hund ren, dens pels blød og huden smidig.

Tips til, hvordan I får en positiv badesituation

Faktum er, at visse hunde hader at komme i bad. Her finder du nogle ting, du kan gøre, for at gøre badesituationen så positiv som muligt:

  • Start med at børste din hund: Badet bliver langt mere effektivt, hvis løst hår m.m. fjernes fra pelsen inden badet. Det kan måske også få din hund til at slappe lidt af.
  • Ikke for varmt! Hunde bliver nemt overophedede, så i modsætning til dig, hvor vandet helst ikke må være koldt, skal din hunds vand ikke være varmt. Vandets temperatur bør ligge på omkring din hunds kropstemperatur, men brug lidt samme retningslinjer, som hvis du skulle bade din baby eller dit barn.
  • Vær rolig: Din stemme og dit kropssprog skal bruges til gradvist at lære din hund, at det ikke er slemt at komme i bad. Prøv at undgå at kæmpe med din hund, og lad være med at jagte rundt efter den, hvis den løber væk og gemmer sig. Sørg også for at have godbidder lige ved hånden til at belønne din hunds gode opførsel.
  • Skyl grundigt: Når du er færdig med at vaske din hund, skal du sørge for at skylle dens hud og pels grundigt. Shampoorester kan give irritationer og smager heller ikke særlig godt, når den vasker sig.
  • Tørretid: Din hund får sikkert lyst til at ryste vandet af sig, så vær forberedt på at blive våd! Derefter skal du tørre din hund grundigt med et håndklæde, så din hund føler sig godt tilpas. Vælger du at bruge en føntørrer, så sørg for, at den står på kold luft, da varm luft kan irritere dens hud.

Forhåbentlig vil disse tips hjælpe dig nemt gennem badeturen næste gang. Når du har badet din hund, skal du sørge for at give den masser af omsorg og opmærksomhed og måske endda en lille godbid som belønning. Nu kan du nyde at kæle med en ren og velduftende hund.

Find det rigtige foder til dit kæledyr

Ekspert ernæring og nydelse. Intet kompromis

Det rette foder kan gøre fantastiske ting for dit kæledyr. Læs mere om vores lækre opskrifter for at finde det foder, som dit kæledyr vil elske.

KAT HUND