Hvorfor graver hunde?

Det er ikke usædvanligt, at en hund får lyst til at grave huller i haven eller skubbe sig vej gennem en bunke vasketøj. Selvom det kan virke nok så ødelæggende for din græsplæne eller dit hjem, er der en god grund til, hvorfor din hund har trang til at grave.  

 

Grave foder ned 

Det er hundens natur at grave ting ned. Ting, såsom foder, graves ned for at gemme dem, hvis nu maden skulle slippe op inden for nærmeste fremtid. Blot fordi din hund bor i et dejligt, varmt hjem sammen med dig, betyder det ikke, at den har mistet sin naturlige trang til at grave. Så bliv ikke forbavset, hvis du pludselig finder nedgravede lækkerier, når du slår græsset. 

Opretholdelse af temperaturen

  Hunde graver ofte, når temperaturen enten bliver for varm eller for kold. De graver som regel huller i jorden på steder, hvor der er skygge, f.eks. under træer, for at de kan blive afkølet, når det bliver varmt udenfor. 

Underholdning

De fleste hunde vil prøve at grave på et eller andet tidspunkt i deres liv. Der er dog visse hunderacer, der har større trang til at grave end andre. En af årsagerne til, at din hund får lyst til at grave, kan også være, at den keder sig. Når din hund keder sig, kan den finde på at grave for at føle sig underholdt eller for at få frigivet noget energi. Når din hund er glad og aktiv, kan det at grave i jorden være noget, den gør for at forblive tilfreds. 

Angst og frustration

Når en hund er bange eller ængstelig, kan det at grave være en måde at finde et sted, hvor den kan være alene på. Den kan også finde på at gemme sig under nogle af møblerne i huset. Høje naturlyde såsom torden eller vinden, der blæser, kan skræmme din hund, så den vil prøve at grave sig ned et sted, hvor den kan gemme sig og komme i dækning.  

Gode råd til, hvordan du får din hund til at holde op med at grave

Selvom din hund blot gør det, der falder den naturligt, kan det være en dyr fornøjelse at lade den grave, og det kan endda være ret tidskrævende. Her findes en række ting, du kan gøre, for at prøve at få din hund til at lade være med at grave. 

  • Køb noget legetøj, der vil holde din hund beskæftiget. 
  •  Sørg for et sted til din hund, hvor den kan gemme sig og søge ly for vejret, f.eks. et hundehus. 
  •  Tag din hund med på længere og hyppigere gåture for at motionere den og derved forebygger du, at den keder sig. 
  •  Hav et område, hvor din hund må grave. Lær den, at det er dens område, ved at føre den væk fra andre områder, hvor den graver. Sørg for, at graveområdet er så tiltrækkende som muligt ved at grave godbidder eller legetøj ned og dække dem med løs jord eller sand. 
  • Giv din hund masser af ros og opmærksomhed, når den gør noget godt. Husk, at hvis du straffer din hund for en uønsket adfærd, kan det forværre situationen, fordi hunde lærer af positiv kontakt.

Find det rigtige foder til dit kæledyr

Ekspert ernæring og nydelse. Intet kompromis

Det rette foder kan gøre fantastiske ting for dit kæledyr. Læs mere om vores lækre opskrifter for at finde det foder, som dit kæledyr vil elske.

KAT HUND